Nieuwe website zorgt voor betere online vindbaarheid

IMG_6227-fotorhAlleen een website hebben is niet voldoende, je moet als bedrijf ook goed vindbaar zijn op internet. Voor accountantskantoor De Ruiter was dat de reden om te kiezen voor een nieuwe website waarbij de techniek en inhoud afgestemd is om optimaal te presteren in de Google zoekresultaten. Om dit te bereiken werd daarvoor de hulp ingeroepen van Spijker & Co.

Eigenaar/directeur Arjan de Ruiter vertelt dat zijn accountantskantoor sinds 2011 een goede website had, maar merkte dat deze weinig tot geen nieuwe klanten opleverde.
De Ruiter: ,,Ons kantoor investeert continu in het verbeteren van onze dienstverlening. Wij zijn niet tevreden met gewoon goed, wij gaan voor uitstekend. Dat willen we ook graag uitstralen en dat is dan ook een van de redenen waarom wij onze website vernieuwd hebben. Daarnaast volgen wij zelf alle ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet en willen die informatie ook actief, op een begrijpelijke manier, delen met ondernemers in de regio.”

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat bijna de helft van de Nederlanders via Google naar bedrijfsinformatie zoekt. Het is daarom ook belangrijk dat je website er niet alleen mooi uit ziet, maar ook door deze mensen wordt gevonden.

De Ruiter: ,,Je laat niet voor niets een website maken, je wilt ook dat er genoeg bezoekers op komen. In Spijker & Co hebben we een partner gevonden die niet alleen maar mooie websites maakt maar ook sterk is in het vindbaar maken van websites.”

René Spijker, eigenaar/directeur van Spijker & Co: „De werkzaamheden rond het optimaliseren van je website voor Google wordt teveel onderschat. Het begint met een goede doelgroepanalyse en zoekwoordenonderzoek. Wie zijn je potentiële klanten en wat typen ze in als ze op zoek zijn naar jouw diensten. Als je dat eenmaal weet, is het niet alleen een kwestie van deze termen op je website zetten, maar er zijn veel meer factoren waar je rekening moet houden. De belangrijkste factor is dat de teksten op je website goed leesbaar moeten zijn en oproepen om tot actie over te gaan. In het geval van accountantskantoor De Ruiter is de gewenste actie dat bezoekers contact opnemen via e-mail of telefoon.”

De Ruiter: ,,Dat doel is in ieder geval bereikt. De vernieuwde website www.accountantskantoorderuiter.nl staat nu enkele weken online en we hebben al een aantal interessante reacties gehad. Enkele bedrijven daarvan hebben wij als klant al mogen verwelkomen”.